22 Şubat 2014 Cumartesi

Bb Krem Yazısı

Bir kaç yıl önce patlayan bb kremlere karşı hep mesafeli oldum. İnanılmaz etkilerini her yerde okusak da denemeyi reddettim, etkilerine inanmadım bir türlü. Guerlain Parure Extreme fondötenim ve ben oldukça mutluyduk. 

Taa kiii, benim ruh eşi fondötenim, en iyi dostum kozmetik raflarından kaldırılana kadar. Kaldırıldığını duyduğumda inanmak bile istemedim. Az sürüldüğünde doğal, çok sürüldüğünde porselen makyajın bir numarası olan Parure Extreme'i kim neden kaldırmak istesin ki diye çok düşündüm.

Neyse ellerinde kalan son kutuyu da aldıktan sonra Tekin Acar'dan ayrıldım. 

O hafta yüz yıkama jelim de bittiğinden, mamacim'dan yüz yıkama jeli siparişi verdim ve saolsunlar bana La Roche Posay'in Bb kremini yollamışlar. Çok uzun süre kullanmadan bir köşede bekledi. Bir gün çaresiz kalınca hadi deneyeyim bakalım diye uyguladım ve o gün, işte tam o gün benim için fondöten çağının kapandığı gün oldu. 

Bugüne kadar 3 farklı Bb Krem denedim. Hepsini yorum yapabilecek kadar kullandım. Aşağıdaki yorumlar beğeni sırasına gidiyor. En az beğendiğimden başlıyorum. 

Siz ne düşünüyorsunuz peki? :) 

1. La Roche Posay Hydreane Bb Cream:

La Roche Posay'in tüm ürünlerine özellikle Effaclar serisine hayranım. Gerçekten hiçbir ürün yağlı ciltte bu denli başarılı olamaz. Dermokozmetikte en beğendiğim marka olduğunu söyleyebilirim. En alerjik ciltlerde bile kesinlikle iritasyona sebep olmaz. Uzun süre kullanımda bir çok olumlu etkisini rahatlıkla görebilirsiniz. 

Ancak, ne yazık ki Bb kremini başarılı bulmadım :( Öncelikle dokusu çok yağlı geldi. Kısa bir süre sonra parlama yapmaya başladı. Kapatıcılığı yok denecek kadar az ve herhangi bir tedavi edici özelliğini gözlemleyemedim. Herhangi bir alerjik iritasyona, sivilcelenmeye sebep olmadı. 

Fırçayla sürüldüğünde (Ben Sigma F80 kullanıyorum) elle olduğundan daha homojen dağılıyor. Kokusu yok. Az bir miktar ürün tüm yüze yetiyor ancak yukarıda da söylediğim gibi kapatıcılığı çok az ve yağlı ciltlere uygun olduğunu gerçekten düşünmüyorum. 

Kalıcılığını da başarılı bulmadım. Sabah 7.30 civarlarında makyajımı yapıyorum. Üzerine pudra sürdüğümde öğleden sonra eğer tek başına kullanırsam, 12.00 gibi yenilemem gerekiyor ki gün içerisinde makyaj yenilemek benim gibi üşengeç bir insan için tamamen çile. 

Öte yandan sadece 2 tonu bulunması ten renginize uygun tonu bulmanız konusunda sıkıntı yaratabilir. 

La Roche Posay Bb kreme 10 üzerinden puan verecek olursam; 5 

Fiyat: 23,94TL (mamacim.com 40ml)

Skin79 Super Plus BB Cream SPF 30:


Bu ürünle lilakutu sayesinde tanıştım. Başta mesafeli yaklaşsam da (tamamen alerjik bir cilde sahip olmanın verdiği korkuyla) ürün, umduğundam çok daha başarılı çıktı. 

Öncelikle spf benim için çok önemli. Doktorum kışın bile yüksek spf'li bir koruyucu kullanmamı öneriyor çünkü aşırı hassas bir cildim var. Bu yüzden çoğu ürün iritasyona sebep oluyor. 

Skin79 ile herhangi bir alerjik sorun yaşamadım ki bu benim için çok önemli. Kapatıcılığı orta seviyede. Kalıcılığı ise oldukça yüksek. Parlamaya müsait bölgelerinizin üzerinden pudra ile geçerseniz gün boyu mat bir cilde sahip olabilirsiniz. Gerçekten neredeyse, porselene yakın bir görüntü çıkardı ortaya. 

Bana Açık Bej (yeşil renkte olan) tonunu göndermişler. Elime sıktığımda inanılmaz beyaz geldi ancak uygulandıktan kısa bir süre sonra ciltle bütünleşiyor. Bir de kesinlikle tedavi edici özelliğinin olduğunu düşünüyorum. Uygulamanın ardından gözeneklerimde gözle görülür bir küçülme oldu. Bu tonun çok açık tenli kişiler için uygun olduğunu düşünüyorum. Çok açık tenli değilseniz daha koyu bir ton tercih etmelisiniz. Sayı olarak bilmesem de bir çok tonu mevcut. 

Skin79 Bb krem Missha ile yarışabilecek nitelikte ancak ne yazık fiyatından kaybediyor. Ben oldukça pahalı buldum ve Missha varken, arada bir de fiyat farkı varken ne yazık ki Skin79'u tercih etmem. Tercih sizin. 

10 üzerinden puan verecek olursam: 8

Fiyatı: 95 TL (lilakutu.com 40gr)


Missha M Perfect Cover BB Cream: 

Evetttt, son olarak bb kremlerin üstadı kabul edilen Missha'ya gelelim. Ünvanını sonuna kadar hak ettiğini söyleyebilirim. Yukarıda saydıklarımın hiçbirinden bu kadar memnun kalmadım. 

Ben 21 no.lu tonu var. Açık tenliler için uygun. Yazın 23.'e geçmeyi düşünüyorum. 21 yaz için çok açık kalabilir. Eğer buğday tenli iseniz, açık-buğday bile olsa 23'ü tercih edin. Ben ürünü missha.com.tr'den aldım ve yanında bir kaç adet tester gönderdiler. Aldığınız tonun bir farklısını orada seçebilirsiniz böylece diğerini deneme şansını da elde etmiş olursunuz. 

Bu arada siteyi de övmeden geçemeyeceğim, çok ilgililer ve ürün hemen kargolanıyor. 

Gelelim yorumlara;
Ürün inanılmaz kalıcı. Beni en çok etkileyen bu oldu. Sabah nasıl sürdüysem akşam işten çıkarken aynı şekildeydi. Kesinlikle parlama yapmıyor. Hatta kuru ciltler altına nemlendirici uygulamalı diye düşünüyorum. 

Cildi porselen gibi gösteriyor. Gözeneklerde kesinlikle küçülme yapıyor. Çok net gözlemledim bunu. Tedavi edici özelliğinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Kapatıcılığı oldukça yüksek. Neredeyse çoğu yüksek kapatıcılıkta fondöten kadar başarılı. 

Beni en mutlu eden özelliği ise, SPF 40 içermesi. Güneş koruması cildimiz için çok çok önemli. Missha'nın böyle bir ürün geliştirmesi gerçekten hepimize bir hediye.

Sanırım çok çok uzun yıllar daha iyisi çıkmadığı sürece yoluma Missha Bb ile devam edeceğim. Koreliler bu işi biliyor :) 

Fiyat: 25 TL (missha.com.tr 20ml) 57 TL (missha.com.tr 50ml)

20 ml'lik alarak, ton ve cildinize uygunluk açısından deneme yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım. 

Bir de Missha'nın Boomer isimli bir makyaj bazı var ki onun da methini özellikle yabancı bloglarda oldukça duydum. En kısa zamanda deneyip, yorumlarımı yazacağım. 

Herkese mutlu bir haftasonu diliyorum :)






1 yorum:

  1. Bende en başarılı Missha'yı buluyorum yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum :) Eskiden Türkiye'de bulamazdık şimdi internette satılması çok iyi.

    YanıtlaSil