25 Mart 2013 Pazartesi

Online Vintage

Biliyorsunuz son dönemde inanılmaz bir vintage modası var. Sanırım vintage'ın bu kadar mainstream hale gelmesi, Lana Del Rey ile başladı. 60'ların 70'lerin saçları, siyah eyeliner ve kırmızı rujlar, puantiyeli elbiseler, kloş etekler, dantel kumaşlar... 

Ancak vintage parçaları bulmak - eğer İstanbulda yaşamıyorsanız - oldukça zor. Evet, İstanbul vintage butikler bakımından zengin olsa da, her şehrimiz için bunu söyleyemeyiz. Bu noktada imdadımıza online vintage butikler koşuyor. 

İşte harika parçalar bulabileceğiniz online vintage butikler;

1) Auvintage     


 Auvintage henüz yeni bir adres, sanırım 2 ya da 3 aylık. Auvintage'da her döneme ait enfes parçalar bulmak mümkün. 60'lar 70'ler 2000'ler.. Fiyatlar az sonra bahsedeceğim online butiklere göre daha yüksek, çünkü parçalar Chanel, Nina Ricci, Versace gibi dünyanın önde gelen couture markalarına ait. Türkiye'deki akseuardan, giyime, ayakkabıya kadar internet üzerinden alışveriş yapılabilen en kapsamlı butik olduğunu düşünüyorum. Vintage tutkunları mutlaka baksınlar! 










Konserve Vintage ile tanışmam yaklaşık bir yıl öncesine dayanıyor. Başta sadece facebook üzerinden sipariş veriyordunuz. Şimdi siteleri de açıldı ve çok da iyi oldu :) Konserve'de de çok güzel parçalar bulabilirsiniz. Saatler, gözlükler, çantalar, ayakkabılar, elbiseler... Fiyatların dolar üzerinden olması sizi korkutmasın, ödeme yapılırken otomatik olarak Türk Parası'na çevriliyor. Konserve'ye de bir göz atın derim ben.




3) Sentetik Sezar


 Sentetik Sezar stoğunu en çok yenileyen vintage butik olabilir. Her hafta yeni ve farklı ürünler ekliyorlar. Çok fazla çeşit var. Elibseler, kazaklar, ayakkabılar. Hem ikinci el hem de hiç kullanılmamış ürünler var. Özellikle harika güneş gözlükleri ve saatler bulmak mümkün. Web siteleri olsa da, orada facebook sayfalarındaki kadar çeşit yok. Facebook sayfalarından ürünleri inceleyip, mesaj atabilirsiniz. Genellikle aldığınız gün kargoya veriyorlar ve çok ilgililer. Ben internetten almam, gidip görerek almak isterim diyenler için adresi; Cihangir Mahallesi (Kazancı Yokuşu) Pürtelaş Sokak no:1/A Taksim, İstanbul 




4) House of Austen


Sonuncu ikinci el sitemiz, House of Austen. Sitemizin sahipleri garip giysiler giyip, Jane Austen okumayı sevdiklerinden böyle bir isim bulmuşlar. House of Austen'da gerçekten garip şeyler bulmak mümkün. Mutlaka inceleyin. Henüz buradan alışveriş yapmadım ama  çoktan gözüme kestirdiğim ve dolabımda istediğim bir kaç buldum bile! Ürünler yurtdışından - çoğunlukla İtalya - alınıyormuş ve İstanbul'dan kargolanıyormuş. Fiyatlar ortalama. Denenmeli diye düşünüyorum. 











1 yorum:

  1. Harika bi yazı olmuş. Türkiye'de online vintage butik olduğunu bilmiyodum. Benim gibi ege'de yaşayan biri için çok iyi artık alışveriş yapabilirim. Teşekkürler. Blogunuz hayırlı olsun buarada :)

    YanıtlaSil