23 Mart 2013 Cumartesi

2013 - 2014 Makyaj Trendleri

Makyajda, bu yıl önceki yıllara göre, çok daha farklı trendler var. Aynı anda hem gözler hem dudaklar ön planda. (Tabiki, eski düğünlerde yapılan çerçeveli ruj, siyah far ve yuvarlak pembe allık üçlüsü gelmesin aklınıza:) Pekala bakalım nedir bu trendler?


Pat McGrath tarafından yapılan bu makyaj Dior'un 2013-2014 koleksiyonuna ait. Metalik eyeliner ve fuşya tonlarındaki rujların kullanıldığını görüyoruz. Metalik eyeliner'lar önümüzdeki günlere damga vuracak gibi duruyor. 


Bu makyaj da Peter Phillips tarafından yapılmış. Chanel'in defilesine ait. Gözler ön planda, yine taşlı ve metalik bir görüntü var. Dior'un aksine, dudaklar geri planda tutulmuş. Pembe tonlardaki allıklar tercih edilmiş. 


Yine Pat McGrath tarafından yapılan bu makyaj benim favorim. Dolce & Gabbana koleksiyonuna ait. Gözler klasik siyah eyeliner ile vurgulanmış. Kaş kalemi kullanılmış, dudaklar bordo tonlarındaki rujlar ile ön plana çıkarılmış. McGrath bu makyajda kedi gözünden ilham aldığını belirtmiş. Konudan alakasız olarak sallantılı küpelere bayıldığımı belirtmeden geçemeyeceğim :)


Dick Page tarafından yapılan bu makyaj Celine modaevine ait. Paris moda haftasında kullanılan en sade makyaj olduğunu düşünüyorum. Yanaklar bronz allıkla vurgulanmış. Gözlerde doğal tonlarda far var. 


Bu makyajımız da bir kez daha Pat McGrath'e ait. Gucci koleksiyonundan. Kaşlar yok edilmiş ve gözler bordo/pembe tonlarındaki farla öne çıkarılmış. Metalik ruj kullanılmış. Farklı bir makyaj ancak günlük kullanıma uygun olduğunu düşünmüyorum. McGrath bu yıl mürdüm, mor, bordo tonlarındaki far ve kalemleri çokça göreceğimizi söylemiş. 


Makyaj Diane Kendal tarafından yapılmış. Chloé makyajda her zamanki minimalist görüntüsünü korumuş. Sadece kaşlar vurgulanmış. Cilde aydınlık bir görüntü verilmiş.


Fendi moda haftasında punkçı kız görüntüsünü kullandı. Koyu tonlardaki ruj ve kaş kalemi uygulaması yüz hatlarını daha sert gösterir. Makyaj Peter Philips' e ait. 


(Photos taken from Vogue France)


3 yorum:

  1. benim de favorim Pat McGrath oldu canım :) bloğun hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçektende geçen yıllardan farlı makyaj trendleri var. Pat McGrath işinde baya iimiş :) makyajlarına bayıldım.

    YanıtlaSil