28 Mart 2013 Perşembe

Alışveriş Listesi

Her sezon - yazılı olmasa da - dolabıma eklemek istediğim bebeklerin bir listesini oluştururum kafamda. Evet, ben de gezerken beğendiğini alan tiplerdenim ama mutlaka kafamda o sezona ait bir kaç parça olur. Peki bu sezon hangi parçalar dolabımızdaki yerini almalı? İşte küçük bir liste :)

1) Monokrom desenli ayakkabılar:

Biliyorsunuz, monokrom efekti bu sezon patladı. Önümüzdeki günlerde çokça göreceğiz. Açıkcası, çizgiler benim pek tercih ettiğim ve kendime yakıştırdığım desenler diildir bu yüzden henüz dolabımda eskiden kalma bir kaç etek ve bluzdan başka monokrom efektli parça yok. 

Marc Jacobs ve Nicholas Kirkwood gibi tasarımcılar monokromu ayaklarımıza uyarlamışlar ve ortaya bu kadar iyi olacağını asla tahmin edemeyeceğim bir şeyler çıkmış. Bknz: 


2) Desenli Ceketler

Desenli ya da işlemeli bir ceket, sade bir jean ve basic bir t-shirt'ü bile harika gösterebilir. Desenli ceketler söz konusu olduğunda ilk aklıma gelen isim Stella McCartney. Mükemmel tasarımları var. Bu sezon daha çok spiral desenler ve iç içe geçmiş renkler kullanılmış. Bu harika ceketler daha çok cesur kadınlara hitap ediyor. 


3) Rengarenk Loafer'lar

Bu sezon Gucci ile başlayan renkli loafer akımı hızlı yayılmışa benziyor. Bir çok vitrinde bu loaferlara rastladım. Özellikle süet olanlarına bayıldım ve hemen bir tane edinmek istiyorum. 


4) Deri kollu trençkot

Geçen sezon görmeye başladığımız bu trençkotları bahar vitrinlerinde de çokça görüyoruz. Açıkcası biraz bıkkınlık verdi diyebilirim. Hemen hemen her markada bulmak mümkün. Yine de günü kurtarmak için bir tane edinebilirsiniz zira düz bir maxi elbise ya da kalem etek üzerine kullanılabilir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder